Startup-ul romanesc SafeDrive, lansat spre finalul lui 2014, a ajuns in finala competitiei The Venture, alaturi de un numar de doar 27 de alte companii. La inceputul competitiei se aflau aproape 7.000. Premiul cel mare? 1 milion de dolari.

SafeDrive este prima aplicatie mobila care are grija ca soferii sa ajunga in siguranta la destinatie. Acest lucru este realizat prin recompensarea comportamentului responsabil la volan. Practic, soferii castiga puncte pentru condusul fara atingerea telefonului, punctele pot fi convertite in produse cu discount. SafeDrive imbunatateste semnificativ siguranta traficului, pentru ca utilizatorii isi tin ambele maini pe volan, spune Tudor Cobalas, cofondator al aplicatiei.

In momentul in care ai pornit aplicatia si ai o viteza mai mare de 10 km pe ora, algoritmul SafeDrive incepe sa iti acorde puncte de discount. Pe ecranul telefonului iti va aparea un buton mare si rotund pe care scrie „Release". Acesta te ajuta sa conduci linistit fara sa iti distraga atentia de la drum.

Daca apesi butonul in timpul calatoriei vei pierde toate punctele pe care le-ai acumulat de cand ai pornit aplicatia, inainte de ultima plecare. Ca punct de siguranta, inainte de apasarea butonului „Release”, aplicatia te va mai intreba daca doresti sa deblochezi telefonul. De fiecare data cand viteza masinii va fi mai mica de 10 km pe ora, ecranul telefonului iti arata numarul de puncte castigate in acel moment. Cand vei ajunge la destinatie punctele iti vor fi adaugate in cont.

Cu respectivele puncte de discount, utilizatorii pot cumpara produse si servicii de la parteneri ai SafeDrive.

„Avem peste 40.000 de descarcari si lunar peste 5.000 de utilizatori activi, din care 80% sunt din Romania. In ceea ce priveste partenerii, avem 25, din Romania, Olanda, Australia si SUA”, spune, pentru wall-street.ro, Tudor Cobalas.

Citeste si:
Antreprenor innascut se muta in Australia si construieste doua afaceri
Antreprenor "pur sange" se...

Competitia The Venture pune la dispozitie 1 milion de dolari, din care 250.000 de dolari se dau pe baza de voturi, iar 750.000 de dolari in finala de la New York, din iulie.

„Daca vom castiga, vom investi in marirea echipei pentru a dezvolta integrari cu alte aplicatii, cat si definirea unei echipe de vanzari care sa aduca noi clienti si parteneri”.

Compania nu este inca activ curtata de investitori, fiind inca in faza de crestere a business-ului. Daca va castiga, este foarte posibil ca atentia din ce in ce mai multor fonduri si VCs sa se indrepte catre aplicatia romaneasca.

Aici puteti vota aplicatia.

Citeste si:
Carti esentiale pentru antreprenorii incepatori si avansati
Carti esentiale pentru...

WALL-STREET.ro alaturi de Start-up.ro sunt publicatiile care sustin activ antreprenoriatul in Romania. Ai un start-up pe care il consideri inedit? Scrie-ne pe AfacereaMea@Wall-Street.ro!


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Microsoft, software care inlocuieste politistul la examene