Echipa romaneasca este condusa de Costi Dragut, country manager StreamingMail. „StreamingMail este un produs 100% romanesc, dezvoltat, la nivel operational, de o echipa creativa, tanara (media de varsta este de 30 ani), orientata catre rezultate si performanta. Backgroundul echipei este divers – avem experienta de lucru pe cele mai noi tehnologii, dar si experienta in programare, sales si marketing. La nivel investitional, echipa de proiect este sprijinita de un fond de investitii cu sediul in SUA, cu membri, in majoritate, antreprenori romani”, spune el, pentru wall-street.ro.

Cat au investit in proiect

Investitia realizata pana in acest moment pentru lansarea platformei StreamingMail in Romania se ridica la aproximativ 150.000 de dolari. Planul de investitii in platforma continua pentru alte 12 luni, perioada in care tinerii au prevazut investitii de inca 250.000 dolari, pentru piata romaneasca.

„Ne-am propus o recuperare a investitiei in al treilea an de activitate. Strategia noastra vizeaza si investitii pentru extinderea pe piata europeana si din SUA, urmand sa investim pentru lansarea StreamingMail in Europa si SUA pana la 2 milioane de dolari, in viitor”, spune tanarul.

In Romania, compania vizeaza un target minim de 500 de clienti pana la finalul anului, „dar increderea pe care o avem in produsul nostru si in echipa de proiect ne face sa credem ca putem ajunge sa avem un portofoliu mult mai mare in urmatoarele 6 luni. La nivel international, avem de asemenea un plan ambitios – urmarim ca in urmatorii 3 ani, sa atingem un numar de 100.000 de clienti”, spun, increzatori, reprezentantii StreamingMail.

De ce ar folosi StreamingMail si nu un serviciu deja consacrat, precum MailChimp?

Motivele pentru care un abonat alege StreamingMail sunt multiple, sustin antreprenorii – „de la un set foarte complex de statistici, la personalizarea platformei in functie de nevoile fiecarui client, pana la pretul competitiv al abonamentelor si disponbilitatea non-stop a echipei de suport”.

Reprezentantii companiei subliniaza ca serviciul ofera seturi de statistici complete - de la informatii despre adresele de email dezactivate, despre numarul persoanelor care s-au dezbonat, care au raportat emailul ca spam sau numarul celor care au deschis emailul o data sau de mai multe ori. StreamingMail ofera si detalii despre numarul de linkuri accesate din newsletter sau numarul de clickuri pe aceste linkuri si ajuta abonatii sa afle de pe ce tip de device a fost deschis newsletterul, locatia publicului-tinta. De asemenea, StreamingMail ofera posibilitatea de a previzualiza newsletterul inainte de a fi trimis, in peste 78 de dispozitive.

In functie de nevoile fiecarui client, personalizeaza serviciile oferite si pot dezvolta noi instrumente in platforma, astfel incat newsletterele unui anumit client sa fie cat mai performante. „Avem ca obiectiv relevanta emailurilor trimise. Practic, StreamingMail ajuta clientul sa trimita mailuri pe care destinatarii sa isi doresca sa le citeasca”.

Citeste si:

Pretul abonamentului variaza de la gratuit, daca este contractat in primele 3 luni de la lansare, pentru acei clienti cu o baza de date de 5.000 de contacte si 30.000 de mesaje trimise lunar. „Avem in oferta alte 5 planuri pe care le oferim clientilor, in functie de nevoile lor, cu preturi lunare de 30, 70, 120, 200 sau 1.000 de dolari”.

StreamingMail ofera clientilor sai si un serviciu de shared hosting, care protejeaza datele acestora de spam, virusi sau programe de tip malware si ransomware. „Astfel, in cazul in care serverul clientului este afectat, informatiile se afla in siguranta pe serverele StreamingMail”.

Planuri de dezvoltare

Compania are in plan marirea de programatori suport – cei care ofera suport 24 ore clientilor, dar si extinderea echipei de vanzari, pentru ca sunt interesati de incheierea de parteneriate atat cu clienti din Romania, cat si cu companii care activeaza pe pietele internationale, cu precadere Europa si SUA.

„Provocarile - atat ale noastre, cat si ale clientilor cu care lucram - sunt date de caracterul permanent in schimbare al industriei online in care activam. Cu fiecare zi care trece, tehnologiile evolueaza, si odata cu ele si comportamentul consumatorilor de online. Avem ca obiectiv relevanta e-mail-urilor primite. O persoana primeste, in medie, 126 de mailuri in fiecare zi conform raportului Email Statistics, 2015-2019, realizat de Radicati Group, ceea ce inseamna ca relevanta este din ce in ce mai importanta. Un e-mail relevant va fi un e-mail citit. Si aici intervine StreamingMail – toate caracteristicile platformei sunt gandite sa sprijine un marketer sa isi construiasca newslettere din ce in ce mai citite si, de ce nu, asteptate. In plus, StreamingMail poate fi un sprijin real pentru antreprenorii la inceput de drum, care nu dispun de bugete de marketing. Pentru acestia, avem un pachet gratuit sau oferte la cost redus. Mai mult, StreamingMail vine in sprijinul companiilor de talie mai mare, care deja au o echipa de specialisti in email marketing si trimit sute de mii de mesaje zilnic. Echipa este disponibila 24 ore din 24”.

Consideri ca serviciul romanesc va putea sa isi faca loc pe o piata aglomerata a solutiilor de eMail-ing? Cum ar putea reusi acest lucru? Va invitam sa comentati.