Numarul romanilor care joaca Pokemon Go a scazut de 10 ori intr-o luna de la lansare

Numarul romanilor interesati de jocul Pokemon Go a scazut de la peste un milion pe zi in primele trei saptamani de la lansarea oficiala din 19 iulie in tara, la cateva mii pe zi in prezent, potrivit unei analize publicate miercuri de compania de date si tehnologie Quantum Data Science.

Inainte ca jocul sa fie disponibil oficial in Romania, existau deja peste 75.000 de oameni care se informau despre Pokemon Go pe site-urile din Romania. In prima luna pe piata locala, peste un million de romani s-au informat despre joc, scrie News.ro.

”Interesul a scazut, insa, in primele doua saptamani ale lunii august ajungand la cateva mii pe zi, de la peste 100.000 in prima saptamana a lansarii”, se arata in raport.

In prima luna de la lansare, aproximativ 500.000 de romani au instalat aplicatia Pokemon Go, atat versiunea iOS cat si Android. Trendul este si in aceasta privinta descrescator, numarul instalarilor scazand de la 12.000 de instalari pe zi la 2000 pe zi in ultima perioada.

Analiza profilului celor interesati de fenomen indica faptul ca 27,5% din audienta Pokemon Go este interesata de divertisment, in special de jocuri, filme si vedete.

Citeste si:
A aflat de la nepotul său despre Pokemon Go și acum joacă pe 64 de...
A aflat de la nepotul său...

Totodata, 18,2% citesc frecvent despre sport, iar 9,4% despre politica. Din punct de vedere demografic, 56% dintre cei interesati de joc au intre 18 si 24 ani, 23% intre 25 si 34, 12% intre 35 si 44, iar restul de 9% au peste 44 ani. Distributia pe genuri arata ca 86% sunt utilizatori sunt barbati.

Cele mai cautate informatii pe motoarele de cautare, legat de acest fenomen, au fost ”trucuri pokemon go romania”, ”unde poti gasi cei mai rari pokemoni din lume”, ”unde se joaca pokemon go” si ”cum poti sa iti recuperezi banii platiti pentru achizitii in aplicatie”. Analiza a fost realizata in baza monitorizarii a peste 600 de site-uri romanesti.

Jocul a inregistrat o scadere si pe plan global. Jumatatea lunii iulie a reprezentat varful pentru Pokemon Go, care inregistra la acea data 45 de milioane de oameni care deschideau jocul zilnic. O luna mai tarziu, la jumatatea lui august, doar 30 de milioane de oameni mai joaca Pokemon Go in fiecare zi, conform datelor publicate de firma de analiza Apptopia.

Citeste si:
Unde Mergem, aplicația cu lista atracțiilor turistice din România
Unde Mergem, aplicația cu...
Sursa foto: Matthew Corley / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie "arbitrii adevărului"
Setari Cookie-uri