Inainte de a posta acele fotografii “de familie” pe Facebook, ar fi bine ca inainte sa ai si permisiunea copiilor tai. O tanara de 18 ani din Austria isi da in judecata parintii pentru postarea a mai bine de 500 de poze cu ea, fara acceptul ei.

Multe dintre acele fotografii sunt considerate de catre tanara a fi rusinoase.

Adolescenta, nenumita, a declarat revistei austriece Die ganze Woche ca atunci cand avea 11 ani, parintii au inceput sa posteze fotografii cu ea in diverse stadii ale dezvoltarii – de la bebelus pana in adolescenta. Ani mai tarziu, le-a descoperit si multe i s-au parut rusinoase. “Nu aveau nici rusine, si nici limite”, a spus ea. “Chiar daca stateam pe veceu, sau goala in leagan, fiecare pas mi-a fost inregistrat, fotografiat si, apoi, facut public”, scrie presa internationala.

Parintii au refuzat sa stearga pozele, chiar si cand ea le-a cerut expres. Mai mult, tatal ei considera ca este un lucru normal, fiind fiica lui si considera ca este un “frumos album de familie, pe placul prietenilor sai”.

Pe masura ce nativii digitali ating maturitatea, autoritatile din Franta si Germania au introdus legi care reglementeaza postarea de fotografii ale copiilor pe social media.

Citeste si:
Cinci pasi si sfaturi pentru a face o prima impresie buna
Cinci pasi si sfaturi pentru...

Consideri ca aceste legi sunt utile si protejeaza copiii? Te incurajam sa comentezi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Cum sa iti creezi o imagine sociala demna de Mark Zuckerberg