Moose este o aplicatie ce aduce un concept nou in Romania, anonymous social media. Lansat recent de doi tineri din Bucuresti, are deja cateva sute de utilizatori, fiind introdusa in mai multe facultati mari din Capitala. Aplicatia nu necesita niciun fel de logare, ea putand fi folosita imediat ce a fost downloadata.

Utilizatorii pot scrie postari anonime la care altii pot comenta, ulterior, putand intra si in chat unu-la-unu (totul ramanand anonim). “Conceptul si aplicatia a fost dezolvatata de mine in timpul doctoratului din SUA, pentru ca in Romania nu exista inca acest concept”, spune Florin Bulgarov, co-fondator. Practic, la fiecare iesire din aplicatie, sistemul "uita" cine ai fost si reintri fara a pastra "identitatea" anterioara.

“Intr-o lume unde accesul la informatie a devenit extrem de facil, exprimarea libera devina tot mai dificila datorita raspunderii imense care trebuie asumata. Orice gand, opinie sau poza poate fi vazuta de toata lumea, inclusiv persoane apropiate ca: familie, prieteni, profesori, colegi, sefi. Astfel, multi utilizatori de social media ajung sa fie doar useri pasivi. Desi au posibilitati nenumarate pentru a se exprima, oamenii devin tot mai retinuti”, explica el una dintre utilitatile Moose.

Moose a fost lansat ca test in decembrie 2016 in “Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu”.

“Studentilor le-a placut atat de tare incat, in a treia zi de la lansare, deja era folosita de 430 de oameni. La sfarsitul primei saptamani, aproximativ 22% din studentii facultatii foloseau Moose. Practic, in cadrul facultatii, aplicatia era virala. Totul cu un buget de marketing mai mic de 400 de lei”.

A urmat o perioada de adunat feedback si bug fixes. In urma discutiilor cu studentii, tinerii au adoptat un nou feature, si anume grupuri individuale pentru facultati, ca studentii sa-si poata filtra postarile dupa facultatea lor.

“Din lipsa banilor, modificarile s-au facut foarte greu pe Android (pe iOS le faceam eu). Asa ca a mai trecut ceva timp pana am putut lansa in alte 4 facultati. In toate, Moose a fost primit la fel de bine. Apoi a urmat o perioada in care costurile cu serverele au crescut exponential cu numarul userilor, asa ca a trebuit sa oprim marketarea”, spune Florin.

Afla din interviul video ce parere au antreprenorii despre sistemul de invatamant din tara, ce ar imbunatati la mediul business din Romania, dar si cat de deschisi sunt catre a primi fonduri pentru extinderea aplicatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri