Revelatia i-a (re)adus in lumina reflectoarelor pe Facebook si Zuckerberg, acestia fiind criticati vehement pe marginea protectiei datelor utilizatorilor.

Zuckerberg a scris joi pe Facebook ca regreta greselile companiei si ca ar fi trebuit sa schimbe politicile de securitate mai devreme.

De la stirea aceasta, valoarea actiunilor Facebook a cazut, autoritatile din Marea Britanie au inceput o investigatie si legiuitorii din SUA i-au cerut lui Zuckerberg sa se prezinte intr-un panel pentru a discuta felul in care compania foloseste datele userilor.

Zuckerberg a spus, intr-o interventie CNN, ca este gata sa se prezinte si in fata Congresului. “Incercam sa trimitem cele mai potrivite persoane in fata autoritatilor, cei care cunosc cel mai bine situatia, iar daca eu sunt acela, as fi gata sa merg si sa prezint situatia oriunde si oricand ar fi necesar”, spune Mark Zuckerberg, incercand sa calmeze una dintre cele mai spinoase situatii cu care s-a confruntat Facebook in ultimii ani.

Cambridge Analytica a investit in Facebook ads pentru a-l sustine pe Donald Trump in alegerile prezidentiale din 2016, desi neaga ca a folosit date primite de la Aleksandr Kogan, care a creat o aplicatie numita “thisisyourdigitallife” care aduna informatii de pe Facebook despre utilizatorii care o foloseau.

Cum sa inchiriezi o masina in...
Citeste si: Cum sa inchiriezi o masina in 2019