Blugento, companie clujeana specializata in furnizarea de solutii de ecommerce bazate pe platforma Magento, atrage o investitie strategica de 1 milion de euro, in urma semnarii unui acord investitional cu grupul polonez R22.

Parteneriatul a presupus vanzarea unui pachet de 31% din actiuni si vizeaza dezvoltarea platformei si extinderea business-ului Blugento pe mai multe piete europene, primele vizate fiind Polonia si Franta.

Aceasta este a doua investitie pe care Blugento reuseste sa o atraga in decursul a doi ani. Prima infuzie de capital, in valoare de 120.000 de euro, a avut loc in iunie 2017.

„Parteneriatul cu Grupul R22 ne va ajuta sa ne atingem obiectivele de dezvoltare, sa cream cea mai buna solutie de comert electronic pentru intreprinderile mici si mijlocii si sa ne extindem la nivel international. Sprijinul R22 include nu numai finantarea pentru dezvoltare, ci si accesul la know-how si la o baza de peste 250.000 de clienti ai Grupului”, spune Sandu Babasan, CEO Blugento. „In Romania, Blugento este una dintre solutiile implicite pe care comerciantii le iau in considerare atunci cand doresc sa creeze un nou magazin online. Iar dezvoltarea noastra este determinata, in primul rand, de recomandarile clientilor”.

In urma noii infuzii de capital, Blugento este evaluata la aproximativ 3,8 milioane de euro.

„Planurile noastre de extindere vizeaza atat piete noi, cat si produse noi. Am construit un portofoliu cuprinzator de servicii si instrumente care permit antreprenorilor sa isi dezvolte afacerea online si sa le sprijine in automatizarea proceselor de business. Blugento este un instrument unic care permite crearea rapida si la costuri reduse de magazine online profesioniste. Compania si-a dovedit valoarea pe piata romaneasca si este pregatita pentru o expansiune internationala”, spune Jakub Dwernicki, CEO al R22.

Tranzactia a fost asistata pentru Blugento de Casa de avocatura Laurentiu, Laurentiu & Associates – Attorneys at law (LLA), prin implicarea directa a lui Sorin Razoare, Partner LLA.

Blugento este o solutie de ecommerce ultra-performanta, construita pe platforma Magento, cea mai populara platforma de comert electronic din intreaga lume, şi este oferita clientilor in format SaaS (Software as a Service). Blugento ofera toate functionalitatile necesare unui magazin online de succes, in baza unui abonament lunar si este integrat cu peste 100 de solutii de plata, ERP, curierat, marketing si alte servicii care ofera avantaje competitive magazinelor online.

Blugento are in plan si extinderea echipei cu specialisti de tehnologie si specialisti de business in eCommerce, pana la finalul anului urmand sa ajunga la 35 angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri