[VIDEO] Andronescu, ironizata de elevi intr-un clip hip-hop

Videoclip “amar” al liceenilor din Targu Frumos si al profesorului Dan Chicos, “pe versuri” de Ecaterina Andronescu si bazat pe statistica prezentata de Edupedu.ro cu privire la generatia 2007-2019 ajunsa la BAC. “Orice evaluare evalueaza pe subiectele pe care examenul le presupune, in evaluarea respectiva” – fraza rostitade ministrul Educatiei intr-o emisiune la TVR 1, in contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizata numai cu si de catre elevi de clasele a XI-a si a XII-a, de proaspat absolventi de liceu si de catre profesorul lor de stiinte sociale.
Am filmat in 2 ore, in spatele Casei de Cultura din Targu Frumos. A filmat Alex Oita, elev care trece clasa a XII-a si care a filmat si clipul ‘Under Pressure’ dedicat tinerilor in emotii inainte de a afla rezultatele la BAC. El vrea sa urmeze UNATC, regie sau imagine. Vocea si parte din versuri ii apartin lui Dragos Spatariu, care canta rap underground. El tocmai a terminat clasa a XII-a si a dat Bacalaureatul, i-am fost diriginte si s-a inscris acum la Facultatea de Geografie, la Iasi”, a explicat pentru Edupedu.ro profesorul Dan Chicos.

Profesorul de stiinte sociale a povestit pentru Edupedu.ro ca “ideea videoclipului a fost a mea, dupa ce am vazut articolele de la dumneavoastra despre copiii nascuti in 2000” pe care statisticile nu ii mai regasesc nici la Bacalaureat, nici in scolile profesionale, si raspunsul dat de ministrul Educatiei la intrebarea “Bacalaureatul arata cunostintele pe care le-a acumulat un elev?”.

Una dintre strofele melodiei face referire la Soros, spunand urmatoarele: “Ne-au spus ceva de Soros c-a luat colegii mei. / Suntem bazati din fire, intrecem pe cine vrei, / Dar am plans cu lacrimi grele uitandu-ne la ei / Si-am spus in mintea noastra: nu inteleg ce vrei”.

Sursa foto: Dragos Spatariu / Foto: Captura Youtube.com Iluzii pierdute


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Dr. Dre, cel mai bogat artist hip-hop din lume
Setari Cookie-uri