Mark Zuckerberg nu va opri publicitatea politica pe Facebook

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat joi ca nu crede ca este corect ca intr-o democratie o companie sa cenzureze politicieni sau informatii.

Zuckerberg a tinut un discurs la Washington DC dupa saptamani de critici legate de decizia Facebook de a nu interzice publicitatea politica care contine afirmatii false.

El a adaugat ca a luat in considerare interzicerea tuturor reclamelor politice pe platformele sale, transmite BBC.

Chiar daca ar fi sustinut aceasta idee, nu era clar unde ar fi trebuit sa fie trasa o linie, a aratat acesta. In schimb, a spus Zuckerberg, a decis ca Facebook ar trebui sa fie "de partea unei exprimari mai mari".

"Ne aflam la o alta rascruce. Putem fie sa continuam, sa sustinem libertatea de expresie, sa ii intelegem defectele dar sa credem ca lungul drum catre un progres mai mare necesita idei care ne provoaca. Sau putem decide ca acest cost este numai temporar. Viitorul depinde de noi toti", a spus Zuckerberg.

Acesta a spus ca "in acest moment critic trebuie sa fim uniti pentru libertatea de expresie".

Discursul a fost sustinut la Georgetown University din Washington DC, dupa care audienta a fost invitata sa puna intrebari. Cu toate acestea, sectiunea de intrebari si raspunsuri nu a fost transmisa public.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri