Netflix va reduce pentru următoarele 30 de zile calitatea imaginilor video pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet, transmite BBCNews.ro care citează un comunicat al companiei. Decizia are loc după ce Comisia Europeană a transmis joi un comunicat prin care face apel la serviciile de streaming, operatori și utilizatori pentru a preveni congestionarea rețelei și discută problema cu autoritățile europene de reglementare.

Consumul de filme streaming a crescut din cauză că o mare parte dintre cetățenii Europei se află în izolare la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus. Compania a precizat că scăderea calității imaginii va reduce consumul de date al Neflix cu 25%, dar că publicul va avea în continuare parte de imagini de bună calitate.

O oră de video în standard definition consumă aproximativ 1GB, întimp ce în format HD poate consuma până la 3GB pe oră.

Netflix oferă de asemenea video în format ultra HD 4K pentru unele dintre programele sale. Decizia Netflix de a reduce calitatea imaginilor cu un sfert pare să fie un compromis.

”Ca urmare a discuțiilor cu comisarul Thierry Breton și Reed Hastings (director Netflix) și date fiind provocările extraordinare generate de epidemia de coronavirus, Netflix a decis să înceapă să reducă calitatea imaginilor peste tot în Europa pentru 30 de zile”, a anunțat compania.

Netflix nu a decis încă dacă această decizie se va aplica și în alte zone cum ar fi America de Nord.

Consumul de internet a crescut în ultimele săptămâni din cauză că numeroși cetățeni lucrează de acasă și evită ieșirile în oraș. Vodafone a raportat o creștere cu 50% a consumului de internet în Europa la începutul acestei sătpămâni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri