SIF Transilvania (SIF3) a primit un pachet de aproximativ 1% din actiunile Erste Bank (EBS) in schimbul a 4,74% din capitalul Bancii Comerciale Romane (BCR).

Astfel, SIF a cedat 515,1 milioane de actiuni BCR in schimbul a 4,02 milioane de actiuni Erste, care sunt evaluate la 51,5 milioane de euro, la ultima cotatie de vineri de la Bursa din Viena, potrivit unui anunt al Erste Bank, informeaza Mediafax.

Titlurile au fost schimbate la o paritate de 127,9 actiuni BCR pentru o actiune Erste Group, in conformitate cu prevederile contractului de aport in natura.

Astfel, numarul total de actiuni Erste Group a crescut de la 382,71 milioane la 386,74 milioane de unitati. Actiunile noi sunt purtatoare de dividende pentru exercitiul financiar 2011.

SIF Transilvania are dreptul sa vanda imediat dupa obtinerea acestora cel mult 25% din actiuni, aceasta limita urmand sa creasca cu cate 25% din titluri dupa 6, 12 si 18 luni.

Societatea a semnat la jumatatea lunii noiembrie cu Erste contractul ce vizeaza vanzarea pachetului de 6% de actiuni detinut la BCR. In schimbul participatiei, societatea urmeaza sa mai incaseze 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) in numerar.

SIF Transilvania este singura din cele cinci societati de investitii financiare care poate vinde printr-o singura tranzactie toate titlurile detinute de la banca, urmand sa incaseze numerarul pana la sfarsitul anului.

La inceputul lunii decembrie, Erste Group a mai achizitionat o participatie de 0,78% la BCR de la SIF Muntenia si un pachet de 1,26% la BCR de la SIF Moldova.

Astfel, participatia detinuta de Erste Group la BCR a ajuns la 82%, potrivit comunicatului transmis de Erste.

Erste a anuntat la jumatatea lunii septembrie ca a incheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 24,12% din actiunile BCR, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac.

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri