Actionarii Bursei de Valori Bucuresti vor avea un 2012 plin. Dupa ce pe 9/10 ianuarie se intalnesc pentru a discuta revocarea actualului Consiliu de Administratie si alegerea altuia, administratorii actuali le pregatesc o noua AGA.
Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti se va intruni maine pentru a discuta convocarea altei AGA, in care sa se discute schimbarea modului de conducere al companiei, prin introducerea sistemului dualist – cu Consiliu de Supraveghere, conform unor surse din piata.

Discutiile despre aceasta schimbare nu sunt noi, ele dureaza de cateva luni, insa momentul ales pentru a propune acest lucru actionarilor nu este cel mai corect, tinand cont ca pe 9 ianuarie actionarii vor discuta revocarea actualului CA.

Stere Farmache (foto), presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a confirmat aceasta informatie pentru wall-street.ro.

“Bursa trece printr-o perioada de schimbari importante, in primul rand la nivel de actionariat. Discutia despre sistemul dualist este veche, am primit mai multe sugestii de la diversi actionari si sunt multi oameni care sustin acest sistem, adoptat de foarte multe institutii financiare si bancare in intreaga lume”, a motivat Farmache.

Presedintele BVB a mai spus ca nu s-a dorit introducerea actualei discutii pe AGA din ianuarie, intrucat ar fi lasat loc de interpretari.

“Vom convoca aceasta AGA la o perioada scurta dupa cea din ianuarie, isi va urma cursul firesc, in termini rezonabili. Tinand cont de aceste schimbari care se intampla acum, este un moment bun ca bursa sa intre intr-o noua etapa”, a mai spus Farmache.

Insa, interpretarile deja planeaza in piata. “Discutiile despre sistemul dualist nu sunt noi, sunt foarte multi actionari care il sustin. Insa, pana la amenintarea revocarii, actualul CA nu a vrut sa auda despre aceasta propunere. Miscarea nu vine in momentul cel mai potrivit, daca se va alege un nou consiliu, dupa o luna se va vota sistemul dualist, vor fi din nou alegeri etc. Pentru BVB, anul 2012 trebuie sa fie un an istoric din punct de vedere al activitatii, nu al miscarilor de la varf”, au mai spus sursele citate.

Sistemul dualist presupune conducerea unei companii prin 2 sau mai multi directori, care isi impart atributiile executive si un Consiliu de Supraveghere, ce supravegheaza activitatea executivilor.

Tu ce crezi? Este corecta propunerea schimbarii sistemului de conducere a BVB imediat dupa alegeri?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri