Administratorii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au hotarat sa convoace AGA Ordinara si Extraordinara in care actionarii vor decide pentru sau impotriva trecerii la sistemul de conducere dualist. Cine obtine la alegerile de luni un loc in actualul Consiliu de Administratie va ramane cel mai probabil si in Consiliul de Supraveghere.
Data la care aceste adunari generale vor fi convocate nu este mentionata in raportul publicat vineri, insa administratorii mentioneaza ca intalnirile “se vor desfasura la data si locul care vor fi stabilite pentru aprobarea situatiilor financiare aferente exercitiului financiar 2011”. In mod normal aceasta Adunare Generala are loc in primele patru – cinci luni ale anului.

Administratorii BVB propun ca actualul CA sa se transforme in Consiliu de Supraveghere, acesta urmand sa aiba 11 membri. In prezent, CA-ul Bursei este format din opt membri la care se adauga un loc lasat liber dupa ce Greg Konieczny a renuntat la functie.

Sefii BVB mai propun ca membrii in exercitiu ai Consiliului de Administratie sa fie confirmati ca membri ai Consiliului de Supraveghere, in urmatoarea AGOA, pe durata ramasa a mandatului de administrator.

Indemnizatia neta a membrilor din viitorul Consiliu de Supraveghere ar putea sa fie stabilita la 2.000 lei/luna.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri