Membrii actuali ai Consiliul de Supraveghere au fost alesi in luna noiembrie pentru un mandat de patru luni, iar in aceasta perioada urma sa fie organizata selectia membrilor Consiliului de Supraveghere in conformitate cu prevederile ordonantei de urgenta privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Completarea ordinii de zi a AGA pentru revocarea unor membri ai Consiliului a fost decisa joi de Directoratul Transelectrica si anuntata vineri de companie printr-un comunicat transmis, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Candidaturile pentru un loc in Consiliul de Supraveghere pot depuse pana la data de 8 martie, iar AGA va avea loc pe 14 martie.

In Consiliul de Supraveghere se regasesc fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri Lucian Isar, Dan Voiculescu (director in SIF Oltenia), Petrisor Ovidiu Artopolescu (fost manager la Microsoft Romania si fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, functie din care a demisionat in septembrie), Adrian Gheorghe Costin (director in Autoritatea Nationala a Vamilor), Dumitru Pirvulescu (secretar general adjunct in Ministerul Economiei, arestat in sepembrie pentru 24 ore intr-un dosar de abuz in serviciu si luare de mita), Gabriel Gheorghe Gheorghe (fost comisar superior al Garzii Financiare Sibiu, care in iulie l-a inlocuit pe fosttul sef al OPSPI in CA al Transelectrica) si Radu Bugica (fost director pentru Romania al fondului SigmaBleyzer, care a preluat Covalact).

Pe ordinea de zi a AGA programata pentru 14 martie, figureaza si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pentru anul 2012.

Potrivit rezultatelor financiare preliminate anuntate saptamana trecuta de Transelectrica, compania a inregistrat un profit de 27 milioane lei (6 milioane euro), de peste patru ori sub castigul din precedentul exercitiu financiar, de aproape 114 milioane lei. Rezultatele financiare preliminate au fost intocmite conform standardelor IFRS.

Compania este controlata de Ministerul Economiei, care detine un pachet de 58,69%, alti actionari importanti fiind Fondul Proprietatea (13,5%) si SIF Oltenia (6,3%), potrivit celor mai recente informatii.

Actiunile Transelectrica au incheiat sedinta bursiera de joi in scadere cu 0,14%, la 13,9 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera este de 1,02 miliarde lei (232,6 milioane euro).