Totul pana la ôinchidereaö urnelor: Sefii Bursei pun pe masa realizarile din ultimii doi ani

Cu doua zile inaintea celor mai disputate alegeri din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB), actualii administratori au publicat o lista a relizarilor din ultimii doi ani. De remarcat ca numarul acestora s-a dublat comparativ cu un raport similar publicat cu doar o luna in urma.

Doi ani de mandat Consiliul Bursei

Dupa ce Lucian Anghel, candidat la functia de presedinte BVB, a dat mai multe declaratii in ultimele saptamani, cursa electorala nu a ramas si fara o reactie din partea actualului Consiliu al Bursei, condus de Stere Farmache.

Astfel, intr-un raport de prezentare (atasat articolului) al activitatii din ultimii doi ani, administratorii mentioneaza zece aspecte care au contribuit la dezvoltarea Bursei din Bucuresti.

O parte din acestea vizeaza listarea BVB, consolidarea grupului, dezvoltarea afacerii, eficienta activitatii si dezvoltarile din arhitectura pietei. Aceleasi realizari erau mentionate si intr-un raport de acum o luna, emis dupa demiterea directorului general, Valentin Ionescu.

De aceasta data insa, pe lista realizarilor au fost adaugate cele peste 100 serii de noi instrumente financiare aduse in piata, cele zece actiuni europene tranzactionate acum in Romania prin ATS, dar si cele zece companii noi listate pe piata reglementata. Alte realizari vizeaza imbunatatirea performantelor sistemului de tranzactionare si cresterea accesabilitatii la sistemul BVB.

In schimb, administratorii nu dat detalii despre lichiditatea in continuare modesta in ciuda listarii Fondului Proprietatea, lipsa totala a IPO-urilor din mediul privat, sau comisioanele de tranzactionare considerate de o parte de brokeri, dar si de catre grupul FTSE, ca fiind destul de ridicate fata de media regiunii.

Sursa imagine:
freedigitalphotos.net

Despre autor
Ionut Sisu
Ionu╚Ť Si╚Öu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocup─â func╚Ťia de redactor-sef adjunct . El ╚Öi-a început activitatea în pres─â în 2007, în departamentul de limb─â englez─â al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionu╚Ť a acoperit domeniile pie╚Ťe de capital ╚Öi finan╚Ťe personale în cadrul Business Standard, publica╚Ťia de afaceri a trustului Realitatea-Ca╚Ťavencu. Dup─â o scurt─â perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri