Dupa ce Lucian Anghel, candidat la functia de presedinte BVB, a dat mai multe declaratii in ultimele saptamani, cursa electorala nu a ramas si fara o reactie din partea actualului Consiliu al Bursei, condus de Stere Farmache.

Astfel, intr-un raport de prezentare (atasat articolului) al activitatii din ultimii doi ani, administratorii mentioneaza zece aspecte care au contribuit la dezvoltarea Bursei din Bucuresti.

O parte din acestea vizeaza listarea BVB, consolidarea grupului, dezvoltarea afacerii, eficienta activitatii si dezvoltarile din arhitectura pietei. Aceleasi realizari erau mentionate si intr-un raport de acum o luna, emis dupa demiterea directorului general, Valentin Ionescu.

Citeste si:

De aceasta data insa, pe lista realizarilor au fost adaugate cele peste 100 serii de noi instrumente financiare aduse in piata, cele zece actiuni europene tranzactionate acum in Romania prin ATS, dar si cele zece companii noi listate pe piata reglementata. Alte realizari vizeaza imbunatatirea performantelor sistemului de tranzactionare si cresterea accesabilitatii la sistemul BVB.

In schimb, administratorii nu dat detalii despre lichiditatea in continuare modesta in ciuda listarii Fondului Proprietatea, lipsa totala a IPO-urilor din mediul privat, sau comisioanele de tranzactionare considerate de o parte de brokeri, dar si de catre grupul FTSE, ca fiind destul de ridicate fata de media regiunii.

Sursa imagine:
freedigitalphotos.net