Legea pentru cresterea pragului de detinere la cele cinci societati de investitii financiare (SIF), de la 1% la 5% din actiuni, a fost publicata marti in Monitorul Oficial si va intra vineri in vigoare, informeaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, 5 ianuarie, decretul privind promulgarea actului normativ de modificare a Legii 297/2004 privind piata de capital, pentru cresterea pragului de detinere.

Deputatii au aprobat, 15 decembrie, in sedinta de plen, cu 170 voturi "pentru" si 63 de voturi "impotriva", proiectul legislativ pentru cresterea pragului maxim de detinere la SIF-uri, de la 1% la 5% din totalul actiunilor emise de fiecare societate de investitii financiare.

Dupa publicarea legii in Monitorul Oficial, SIF-urile trebuie sa convoace AGA, in termen de 60 de zile, pentru modificarea actelor constitutive pentru actualizarea noului prag. Daca AGA nu se vor intruni dupa trecerea celor 60 de zile statutele se vor considera modificate de drept, cu noua limita de detinere.

Investitorii de pe piata de capital asteapta legea pentru cresterea pragului de detinere inca din vara anului 2009, cand un grup de sena¬tori si deputati a lansat acest proiect de lege.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Actiunile Bancii Transilvania, cele mai lichide titluri saptamana asta