Ideea unui guvern de tehnocrati reprezinta o chestiune delicata, care poate avea si parti negative, nu doar pozitive, depinzand de ce suport se va bucura, spune Eugen Voicu, presedintele consiliului de supraveghere al Certinvest.

In opinia lui Voicu nu va fi usor de realizat acest guvern de tehnocrati, care ar trebui condus oricum de o persoana cu exercitiu, care sa cunoasca mecanismele de guvernare, care sa stie realmente cum functioneaza sistemul.

In ceea ce priveste posibilitatea unei lipse de credibilitate chiar si in cazul unui guvern tehnocrat, Voicu considera ca riscul poate fi administrat prin atitudinea celor din grup.

"Nu sunt in masura sa sugerez eu premierul, dar cred ca guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, ar avea un potential extrem de mare sa faca treaba buna, mai ales ca a mai fost in fruntea Guvernului si cunoaste sistemul. Dar sunt sigur ca exista si alti potentiali premieri buni", a declarat Voicu.

In opinia sa, guvernul Boc a luat masurile necesare si datea semne ca a inceput sa stapaneasca problemele, dar este clar ca decizia a fost una politica, fiind necesara refacerea imaginii in fata electoratului.

Personal, Voicu nu ar incuraja idea unui prim ministru expat. “Consider ca avem experienta necesara pentru a conduce tara cu romani. In plus, in Romania diferentele culturale sunt importante. Fata de anii ’90, acum exista manageri tineri romani cu experienta”, considera Voicu.

1. Preferati un premier tehnocrat sau politician?

2. Credeti ca Romania va intra intr-o noua criza politica?

3. Ar trebui ca viitorul premier sa fie economist?Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PSD vrea dublarea alocatiilor pentru copii