Persoanele angajate in domeniul pietei de capital, inclusiv in institutiile de credit, se pot inscrie si participa gratuit la cursurile organizate in cadrul proiectului de formare profesionala continua, “Imbunatatirea aptitudinilor antreprenoriale pentru angajatii din domeniul valorilor mobiliare”, organizat de Asociatia Brokerilor in perioada februarie-iunie 2012.

Cursurile sunt recunoscute ca programe de formare profesionala continua, conform Regulamentului CNVM nr.12/2010 si abordeaza 11 teme: planificarea vanzarii, identificarea si gasirea de solutii la nevoile clientului, tehnici de negociere, management financiar/management de risc al investitiilor, intocmirea planului de afaceri, aspecte juridice/contabile, management resurse umane, comunicare, leadership, produse de investitii folosite in statele membre ale Uniunii Europene – conditii si tehnici de implementare in Romania, legislatia europeana si noi reglementari in domeniul financiar.

Programul a debutat in vara anului trecut. Asociatia Brokerilor ofera si consultanta juridica gratuita in interpretarea cadrului legal aplicabil Societatilor de Servicii de Investitii Financiare, prin emiterea de catre avocati cu experienta in piata de capital, a unui număr de 300 de rapoarte de consiliere juridica.

Proiectul ”Imbunatatirea aptitudilior antreprenoriale pentru angajatii din domeniul valorilor mobiliare” ID proiect 63008, a demarat la sfarsitul anului 2010. Obiectivul general al acestuia este sa ajute la dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale, precum si pomovarea culturii antreprenoriale in randul managerilor si angajatilor din grupul tinta.

Pana in luna decembrie 2011 au fost desfasurate 40 de cursuri, la care au participat 731 de persoane. De asemenea, au fost organizate cinci seminarii pentru cei care activeaza in domeniul valorilor mobiliare, in Bucuresti si in alte trei mari orase din tara. Au fost elaborate 63 de rapoarte de consultanta juridica si a fost organizata o vizita de specializare prin observare la London Stock Exchange.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cea mai importanta bursa din Europa ar putea sa fie vanduta