Presedintele combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a demisionat miercuri, la mai putin de 6 luni de la numirea in functie, scrie Mediafax.
"Oltchim informeaza actionarii si investitorii ca in data de 8 februarie Constantin Dascalu si-a prezentat demisia din calitate de administrator al societatii, invocand motive personale", se mentioneaza intr-un comunicat companiei.

Constantin Dascalu a ocupat functia de consilier al fostului ministru al Economiei Ion Ariton.

Administratorii l-au numit pe Dascalu in luna septembrie presedinte CA, la cererea actionarului majoritar, Ministerul Economiei, iar Constantin Roibu a ramas directorul general al combinatului.

Totodata, compania a publicat joi convocarea actionarilor pentru 12 martie, pentru a discuta initierea procedurii de selectie a unor noi administratori.

Principalul actionar al Oltchim este Ministerul Economiei, care detine 54,8% din titlurile combinatului chimic. Grupul german PCC SE si fondul de investitii britanic Carlson Ventures detin impreuna 31,3% din actiuni, cele doua companii actionand concertat.
Actiunile OLT au debutat joi pe bursa la pretul de 1,172 lei/unitate, in crestere cu 0,17%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri