Aproximativ 100 de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea s-au napustit in sediul combinatului dupa ce conducerea unitatii a solicitat la negocieri o delegatie de sase oameni, la ora transmiterii acestei stiri discutiile fiind in desfasurare, fara a fi inregistrate incidente.
Initial, protestatarii au cerut ca directorul general al combinatului Oltchim, Constantin Roibu, sa vina sa discute cu ei, insa acesta nu a iesit in mijlocul oamenilor, conform Mediafax.

Ulterior, conducerea unitatii a cerut ca sase salariati sa intre la discutii cu reprezentantii combinatului, solicitatrea fiind insa ignorata, aproximativ o suta de angajati napustindu-se in sediul Oltchim, fara sa fie inregistrate incidente si fara sa fie necesara interventia agentilor de paza aflati la fata locului.

"Am cerut demisia conducerii combinatului si a liderului sindical Mihai Diculoiu, deoarece suntem nemultumiti si de activitatea lui si cerem premierului Victor Ponta sa rezolve problema combinatului Oltchim si a locurilor noastre de munca, intrucat in caz de privatizare nu este fixat un numar anume de salariati prevazuti sa ramana", a spus unul dintre protestatari.

La ora transmiterii acestei stiri, o parte dintre protestatari se afla in sediul Oltchim, iar restul, aproape 200, sunt in curtea combinatului si asteapta venirea ministrului pentru dialog social, Liviu Pop.

Aproape 300 de angajati ai Oltchim s-au adunat, miercuri, in curtea combinatului pentru a protesta fata de intarzierea luarii unei decizii in privinta situatiei combinatului, solicitand de urgenta vizita premierului Victor Ponta, si fata de faptul ca nu si-au primit banii si bonurile de masa de doua luni.

Liderul sindical Mihai Diculoiu a declarat ca este vorba despre un protest spontan fata de situatia in care se afla combinatul, sustinand ca se urmareste "lichidarea societatii".

Premierul Victor Ponta a dat asigurari, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul cauta un investitor pentru Oltchim si a facut apel la angajatii companiei sa nu sperie investitorii, aratand ca ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, se va deplasa la Ramnicu Valcea pentru a discuta cu protestatarii.

Ponta a afirmat ca Guvernul "munceste de ceva timp" pentru gasirea unui investitor care sa preia Oltchim si sa asigure locurile de munca si buna functionare a Oltchim, Arpechim si altor societati care depind de combinat.

De asemenea, Constantin Roibu a demisionat, miercuri, din functiile de director general, pozitie ocupata timp de 21 de ani, si de membru al Consiliului de Administratie al Oltchim (OLT), ca urmare a propunerii sefului OPSPI, Remus Vulpescu, de inlocuire a managementului combinatului chimic.

Impreuna cu Roibu au solicitat eliberarea din functii un numar de 15 directori si contabilul-sef, printre care directorul general adjunct productie si investitii, Nicolae Radu Olaru, si directotul general adjunct financiar, Alin Smeu. Acestia vor ramane la dispozitia companiei.

In urma cu doua saptamani Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Ministerul Economiei va negocia cu OMV Petrom, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.

Data licitatiei pentru privatizarea combinatului a fost stabilita pentru 18 septembrie. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri