Romenergo detine concertat 5% din capitalul SIF Banat-Crisana

Firma Romenergo, condusa de un administrator al SIF Banat-Crisana (SIF1), Dragos George Bilteanu, a anuntat ca retine concertat 5% din actiunile societatii de investitii financiare, conform Mediafax.

Romenergo a cumparat miercuri si joi un pachet reprezentand 4% din actiunile SIF Banat-Crisana de la Banca Transilvania si alte cinci subsidiare, cu aproape 30 milioane lei (6,9 milioane euro), majorandu-si astfel participatia de la 0,86% la 4,86%.

Diferenta de pana la 5%, este detinuta de Industrialexport, Aris Consult Invest si Bilteanu.

Pragul maxim de detinere la SIF-uri de 5% a intrat in vigoare in luna ianuarie.

Bilteanu este director general la Romenergo si administrator la SIF din 2010, cu un mandat de patru ani.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are si activitati de producere de energie, distributie si furnizare. Firma este controlata de Romenergo Holdings, inregistrata in Cipru.

Banca Transilvania a anuntat saptamana trecuta ca a convenit cu SIF Banat-Crisana stingerea unor litigii privind unele decizii AGA atat de la BT, cat si de la societatea de investitii financiare.

La finalul lunii octombrie, grupul Banca Transilvania, din care fac parte mai multe firme si persoane fizice, controla un pachet de 14,8% din actiunile SIF Banat-Crisana, potrivit societatii de investitii financiare.

Actiunile SIF Banat-Crisana au inchis sesiunea de miercuri la un rept de 1,215 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii de investitii financiare este de 666,85 milioane lei (153,1 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri