Prima investitie majora a noului sef SIF Banat-Crisana este in propria firma

SIF Banat-Crisana (SIF1) a anuntat ca a cumparat obligatiuni de 26,9 milioane lei (6 milioane de euro) emise de catre Romenergo, companie unde presedintele CA al SIF, Dragos George Bilteanu, este administrator si actionar, scrie Mediafax.

SIF va incasa o dobanda de 8% pe an pentru obligatiunile Romenergo, care au o maturitate de patru ani.

Firma Romenergo detine concertat 5% din actiunile societatii de investitii financiare.

Bilteanu este membru CA la Romenergo si administrator la SIF din 2010. Din noiembrie 2012, Bilteanu a preluat postul de presedinte CA al SIF de la Ioan Cuzman.

In Consiliu de Administratie al SIF se afla si Valentin Chiser, directorul general al Romenergo.

Actionarii SIF Banat-Crisana au decis in luna aprilie sa nu distribuie dividende din profitul inregistrat anul trecut, pentru prima data de la infiintarea societatii. Profitul a urcat cu 60% anul trecut, la 100,5 milioane lei, datorita cresterii veniturilor din vanzarea de titluri din portofoliu.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are si activitati de producere de energie, distributie si furnizare. Firma este controlata de Romenergo Holdings, inregistrata in Cipru.

Actiunile SIF Banat-Crisana au inchis sesiunea de marti la un pret de 1,24 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii de investitii financiare este de 680,53 milioane lei (151,2 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri