Astfel, 2014 este al doilea an consecutiv in care SIF Banat-Crisana nu distribuie dividende. La Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) au fost prezenti actionari care detin cumulat 20,87% din titlurile SIF Banat-Crisana, potrivit unui comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, SIF Banat-Crisana ar urma sa obtina un profit net de 80,2 milioane lei, foarte apropiat de castigul de anul trecut, de 80,1 milioane lei. Veniturile sunt anticipate sa scada cu 8,7%, la 129,7 milioane lei, iar cheltuielile ar urma sa coboare cu 28,4%, la 36,6 milioane lei. Compania a consemnat anul trecut venituri de 142,1 milioane lei, cu 10,7% sub cele din 2012, si cheltuieli de 51,1 milioane lei, in scadere cu aproape 21% fata de exercitiul financiar anterior.

AGA a aprobat si mentinerea remuneratiei lunare a membrilor Consiliului de Administratie, de 7.150 lei brut, precum si limitele generale ale tuturor remuneratiilor suplimentare ale administratorilor, la 0,3% din activul net mediu anual, si a limitelor pentru directori la 0,1% din activul net mediu anual.

"Limitele generale propuse aprobarii adunarii generale reprezinta plafoane maximale si nu sume ce urmeaza sa fie efectiv platite", se arata intr-un material prezentat actionarilor pentru AGA.

Transelectrica intra in hora...
Citeste si: Transelectrica intra in hora dividendelor suplimentare

Totodata, AGA l-a confirmat membru CA pe presedintele Consiliului de Administratie al Romenergo, cetateanul libanez El Lakis Najib. Acesta a fost numit provizoriu in CA al SIF Banat-Crisana la finalul lunii iulie pe un loc ramas vacant dupa o AGA din aprilie 2013, cand au fost ocupate sase din cele sapte locuri din consiliu.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a stabilit in urma cu o luna ca Dragos Bilteanu, presedinte CA si director general al SIF Banat-Crisana, El Lakis Najib si companiile Romenergo, Smalling si Gardner (inregistrate in Cipru) actioneaza concertat si detin 11,72% din actiunile SIF si ii obliga sa vanda 6,72% din titluri. Actiunile SIF Banat-Crisana au fost oprite de la tranzactionare in prima parte a sedintei bursiere de marti, pentru intrunirea AGA, si au revenit la tranzactionare la ora 12:40.

Pretul acestor titluri a crescut cu 1,9%, la 1,09 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 598,2 milioane lei (133,8 milioane euro). Actiunile SIF Banat-Crisana sunt la un pret cu 62% mai mic fata de valoarea unitara a activului net pe actiune de la finalul lunii februarie, de 2,8782 lei.

Statul cere dividende...
Citeste si: Statul cere dividende suplimentare si la Nuclearelectrica