Bursa continua sa creasca usor la inceputul sesiunii, cu 0,19%, pe o lichiditate dominata de operatiuni cu titlurile Fondului Proprietatea (FP), care au acoperit 70%.

Transferurile cu titlurile Fondului Proprietatea insumau 6,3 milioane lei, iar rulajul de pe segmentul de actiuni era de 9,1 milioane lei. Cea mai recenta tranzactie cu aceste actiuni a fost efectuata la 0,601lei, pret in crestere cu 1,86%. Astfel, cotatie a atins cel mai ridicat nivel din 12 aprilie, cand titlurile Fondului au fost tranzactionate la 0,606 lei, scrie Mediafax.

Dupa primele 30 de minute, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in urcare cu 0,42%, in timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic au coborat cu 0,54% indicele BET-NG.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,20%.

La ora 10:30, indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,13% peste inchiderea de miercuri. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Bursele europene au deschis joi in scadere usoara, investitorii "digerand" infuzia de lichiditate efectuata miercuri de BCE si comentariile conservatoare ale presedintelui Fed, Ben Bernanke, in asteptarea unui nou catalizator care sa antreneze cresteri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
"De la etajul 50 in New York, caderea Guvernului nu se simte"