Oferta secundara prin care statul vrea sa vanda pe bursa 15% din actiunile Transelectrica (TEL) ar putea sa fie lansata in aceasta saptamana, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a modificat o dispunere de masuri publicata anul trecut.
Potrivit noilor prevederi, oferta ar putea fi lansata in prima zi dupa aprobarea prospectului de catre CNVM. Oferta are sanse sa inceapa chiar in aceasta saptamana, daca Guvernul aproba pretul la care se va face vanzarea, iar Comisia va aviza ulterior oferta.

CNVM poate aproba lansarea ofertelor incepand cu ziua urmatoare acordarii avizului, cu exceptia ofertele publice de vanzare care au drept criteriu de alocare "primul venit-primul servit", precum si ofertele publice de vanzare de actiuni dintr-o clasa care nu este admisa deja la tranzactionare pe o piata reglementata, dar care urmeaza sa fie admise pentru prima data, pentru care se metine termenul de doua zile lucratoare de la data publicarii anuntului, se mentioneaza in dispunerea de masuri publicata luni de CNVM.

Ofeta Transelectrica este intermediata de brokerii de la BCR, Swiss Capital si Intercapital Invest. Potrivit unor informatii aparute la inceputul saptamanii, oferta va avea un pret minim si unul maxim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri