"Avand in vedere adresa OPSPI inregistratã la CNVM cu nr.5901/12.03.2012, potrivit careia in data de 13.03.2012 urmeaza sa se aprobe de catre Guvernul Romaniei un interval de pret in cadrul caruia sa se realizeze subscriserile investitorilor in oferta publica secundara de vanzare de actiuni emise de Transelectrica (...) In data de 13.03.2012 se suspenda de la tranzactionarea pe BVB actiunile emise de Transelectrica", se arata intr-o decizie a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) transmisa marti dimineata Bursei.

Oferta Transelectrica ar putea fi lansata in prima zi dupa aprobarea prospectului de catre CNVM, dupa ce autoritatea pietei de capital a modificat luni o dispunere de masuri. Comisia urmeaza sa avizeze prospectul dupa ce preturile sunt aprobate de Guvern.

Prospectul ofertei Transelectrica a fost depus joi la CNVM, insa nu cuprinde perioada de derulare a ofertei si preturile. Oferta ar urma sa dureze zece zile lucratoare, insa poate fi prelungita cu una pana la trei zile, in functie de interesul investitorilor.