Azomures (AZO) are patru administratori noi, numiti provizoriu ca urmare a demisiilor unor reprezentanti ai CA dupa preluarea producatorului de ingrasaminte chimice de catre traderul elvetian Ameropa, iar noul presedinte CA este proprietarul Ameropa, informeaza Mediafax.

Combinatul chimic din Targu Mures a anuntat, joi, ca in aceasta saptamana si-au dat demisiile din CA patru persoane - Ionel Baibarac, Ali Eden, Suat Surmen si Talat Yldirim, fiind numiti in locul lor Andrew Henry Zivy (presedinte CA), Jan Kadanik (vicepresedinte), Manuela Nicoleta Bobirnac-Ionescu (membru) si Gilles Louis Gabriel Viellet (membru).

Traderul elvetian de ingrasaminte si cereale Ameropa a finalizat recent preluarea Azomures Targu-Mures, prin firma Pelican Fertilizers, pe care o detine.

Pelican Fertilizers a preluat integral investitorii turci care controlau Azomures, respectiv Eurofert si Azomures Holdings.

Ameropa detine in Romania si Ameropa Grains Constanta (CCRL), fosta Comcereal Constanta.
Si in cazul Comcereal proprietarul Ameropa, Andrew Henry Zivy, a devenit presedintele CA, dupa achizitia companiei, in 2008.

Prin preluarea Azomures, Ameropa va controla si operatorul portuar Chimpex Constanta (CHEM), la care combinatul detine 90,42% din actiuni.

Infiintata in 1948, Ameropa are sediul central langa Basel si peste 2.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Artmyway: Un trader si o chimista au infiintat o afacere cu bijuterii
Setari Cookie-uri