"Din documentele prezentate rezulta ca Bayfront Capital Partnees va sustine Roman Copper in vederea finantarii achizitiei de actiuni la Cupru Min si a datoriilor cu participarea investitorilor din Canada, Europa si SUA", a comunicat Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), la solicitarea Mediafax

Ministerul nu a precizat la ce investitori se refera.

Roman Copper a castigat luni licitatia pentru preluarea Cupru Min Abrud la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro. Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.
Cupru Min avea la finele anului 2010 datorii totale de 71,5 milioane de lei (16,5 milioane euro).

Seful Oficiului Participatiilor Statului si privatizarii in Industrie (OPSPI), Florin Vladan, a declarat marti ca Roman Copper nu are nicio obligatie de investitii si de continuare a activitatii la Cupru Min, dar, daca va dori sa extraga cupru, atunci va trebui sa investeasca aproximativ 90 milioane de euro pentru a decoperta mari suprafete de teren.

Citeste si:

"Firma Roman Copper a fost infiintata in noiembrie 2011, special pentru a participa la pivatizarea Cupru Min. Nu stim cine se afla in spatele acestei firme, pentru ca nu suntem serviciu de informatii, dar daca era ceva suspect am fi fost informati. Nu vine nimeni sa isi bata joc de banii sai", a adaugat Vladan, dupa ce a fost intrebat de presa daca OPSPI s-a interesat inainte de vinzarea Cupru Min in privinta potentialilor cumparatori.

Roman Copper a fost infiintata special pentru a participa la privatizarea Cupru Min. Firma este controlata integral de Bayfront Capital Partners.