Compania de stat Transelectrica (TEL) estimeaza ca in acest an va inregistra venituri de 2,62 miliarde de lei (600 milioane euro), in scadere cu 14% fata de nivelul de anul trecut, in timp ce profitul ar urma sa se injumatateasca, la 40 milioane de lei, reiese dintr-un document al companiei.
Transelectrica a avut anul trecut venituri de 3,06 miliarde lei si un profit net de 90,27 milioane lei, potrivit Mediafax.

Pentru 2013 si 2014 Transelectrica prognozeaza venituri si profit in stagnare, la nivelul bugetat pentru 2012.

Veniturile companiei ar urma sa fie de 2,69 miliarde de lei in 2013, respectiv 2,76 miliarde de lei un an mai tarziu.

Profitul net estimat pentru anul viitor este de 40,6 milioane de lei, si ar urma sa avanseze nesemnificativ in 2014, la 42,8 milioane de lei.

In perioada analizata, compania a bugetat investitii totale de 2,5 miliarde de lei (570,8 milioane de euro).

Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 69,04% din capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri