Consiliul Bursei extinde in 2012 stimulentele si facilitatile pentru brokeri

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a decis extinderea pentru tot anul 2012 a reducerilor de comisioane, bonusurilor si facilitatilor acordate brokerilor activi pe zona de listari, transferuri sau tranzactionari de instrumente noi.

Astfel, pentru piata reglementata la vedere se extinde reducerea comisioanelor de tranzactionare pentru market-makeri, acordarea unui bonus de 2000 de euro si 50% din comisionul BVB pentru participantii care listeaza emitenti noi (sub forma scutirii de comisioane) si suspendarea tarifelor de admitere la tranzactionare pentru toate instrumentele financiare ale pietei reglementate la vedere.

De asemenea, se mentine suspendarea tarifelor si comisioanelor aferente admiterii si tranzactionarii ETFurilor locale pentru o perioada de 6 luni de la lansarea primului ETF local si se extinde pentru tot anul scutirea de la plata comisionului pentru 3 luni a SSIF-urilor care sunt market makeri pe produse structurate cu activ suport actiuni de la BVB.

Si pentru sistemul alternativ de tranzactionare se suspenda tarifele de procesare si admitere pentru emitentii care se transfera si se extinde acordarea unui bonus de 500 euro si 50% din comisionul BVB brokerului care intermediaza listarea unui emitent pe ATS (mai putin transferuri).

Exceptie de la aplicarea acestui bonus o constituie participantii care intermediaza introducerea la tranzactionare de companii in sectiunea ATS International.

Programul de stimulare a brokerilor activi si pe alte zone decat cea de tranzactionare a fost implementat in vara anului trecut, de fostul Consiliu al BVB.

Consiliul a mai decis retragerea calitatii de participant la sistemul de tranzactionare al BVB detinuta de Delta Valori Mobiliare, la solicitarea companiei. In sedinta de vineri s-au numit si membrii comisiilor speciale ale BVB, din partea tertilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri