Intre companiile majore listate in SUA si aflate in portofoliul X-Trade Brokers, Bank of America a adus randamente bune investitorilor: in primul trimestru actiunile sale au crescut cu 72,25%. Titlurile bancii au reusit sa revina in atentie dupa un 2011 foarte slab (-58%), in care investitorii dezamagiti de anularea dividendelor isi puneau chiar intrebari privind viabilitatea bancii pe termen lung.

„Sectorul financiar american a performat bine in trimestrul intai (castigand aproape 20%), dar Bank of America a stralucit intre actiunile bancare americane, cu un castig spectaculos de 72,25%. Temerile privind capitalul bancii au fost imprastiate de nota de trecere obtinuta la testele de stress organizate de Federal Reserve, investitorii apreciind imbunatatirea profitabilitatii si planurile de reducere a cheltuielilor- inclusiv cele cu forta de munca - respectiv cu 5 miliarde de dolari”, a declarat Claudiu Cazacu, analist-sef al sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, intr-un comunicat al companiei.

Intre titlurile intens urmarite de investitorii romani, Apple, listata pe bursa americana NASDAQ, a avut de asemenea o performanta de invidiat, reusind de la inceputul anului un avans de 48,03%.

Citeste si:

„Investitorii au mizat – pe diferite termene- pe actiunile Apple, un exemplu de explozie a interesului pietei dupa o perioada de acumulare a unor semnale pozitive. Este remarcabila forta ascensiunii care a dus pretul la noi maxime istorice in 9 dintre ultimele 13 saptamani. Succesul noului iPad a marit asteptarile pentru profitul anului in curs, iar investitorii au salutat cu entuziasm oferirea de dividende din rezerva imensa, de peste 100 de miliarde de dolari, a companiei. Apple, evaluata la peste 590 de miliarde de dolari, risca sa devina insa o « tranzactie aglomerata », in care asteptarile pentru o capitalizare a companiei de 1 trilion de dolari par a fi sub influenta unei euforii excesive”, a mai spus Claudiu Cazacu.

Dintre companiile americane majore aflate la tranzactionare pe platforma X-Trade Brokers, actiunile Electronic Arts, producator de jocuri, au avut cea mai mare scadere (de 21,02%) in primul trimestru al anului.