Performante foarte bune pe pietele internationale de actiuni. Bank of America, perla titlurilor americane

Piata internationala de actiuni a oferit in primul trimestru posibilitatea obtinerii unor performante bune, mai ales companiile americane inregistrand in general evolutii pozitive in aceasta perioada. Dintre clientii romani care au realizat tranzactii prin casa de brokeraj X-Trade Brokers, circa 8% au hotarat ca CFD-urile sunt cea mai buna optiune de investitii.

Intre companiile majore listate in SUA si aflate in portofoliul X-Trade Brokers, Bank of America a adus randamente bune investitorilor: in primul trimestru actiunile sale au crescut cu 72,25%. Titlurile bancii au reusit sa revina in atentie dupa un 2011 foarte slab (-58%), in care investitorii dezamagiti de anularea dividendelor isi puneau chiar intrebari privind viabilitatea bancii pe termen lung.

„Sectorul financiar american a performat bine in trimestrul intai (castigand aproape 20%), dar Bank of America a stralucit intre actiunile bancare americane, cu un castig spectaculos de 72,25%. Temerile privind capitalul bancii au fost imprastiate de nota de trecere obtinuta la testele de stress organizate de Federal Reserve, investitorii apreciind imbunatatirea profitabilitatii si planurile de reducere a cheltuielilor- inclusiv cele cu forta de munca - respectiv cu 5 miliarde de dolari”, a declarat Claudiu Cazacu, analist-sef al sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, intr-un comunicat al companiei.

Intre titlurile intens urmarite de investitorii romani, Apple, listata pe bursa americana NASDAQ, a avut de asemenea o performanta de invidiat, reusind de la inceputul anului un avans de 48,03%.

„Investitorii au mizat – pe diferite termene- pe actiunile Apple, un exemplu de explozie a interesului pietei dupa o perioada de acumulare a unor semnale pozitive. Este remarcabila forta ascensiunii care a dus pretul la noi maxime istorice in 9 dintre ultimele 13 saptamani. Succesul noului iPad a marit asteptarile pentru profitul anului in curs, iar investitorii au salutat cu entuziasm oferirea de dividende din rezerva imensa, de peste 100 de miliarde de dolari, a companiei. Apple, evaluata la peste 590 de miliarde de dolari, risca sa devina insa o « tranzactie aglomerata », in care asteptarile pentru o capitalizare a companiei de 1 trilion de dolari par a fi sub influenta unei euforii excesive”, a mai spus Claudiu Cazacu.

Dintre companiile americane majore aflate la tranzactionare pe platforma X-Trade Brokers, actiunile Electronic Arts, producator de jocuri, au avut cea mai mare scadere (de 21,02%) in primul trimestru al anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri