In lipsa unor listari din mediul privat, Conducerea Bursei de la Bucuresti (BVB) a aprobat transferul restaurantelor Calipso Oradea (CAOR) de pe Rasdaq, in piata principala a BVB. De asemenea, Bursa va lansa si un nou indice - BET-BK.

Consiliul Bursei a aprobat admiterea la tranzactionare pe piata reglementata a titlurilor emise de Calipso Oradea, companie al carui principal actionar este SIF Banat Crisana (SIF1), cu o participatie de 96,6%.

Avand in vedere cele mai recente tranzactii de pe Rasdaq, societatea are o valoare de piata cifrata la 36,8 milioane lei (8,4 milioane euro). Titlurile CAOR vor fi adminise la categoria a doua a BVB.

Ultima companie privata care s-a listat pe BVB a fost Teraplast, in aprilie 2008. Criza financiara a speriat managerii firmelor, care de la acea data au renuntat la orice planuri privind o listare.

Administratorii BVB au mai aprobat si manualul indicelui BET-BK, care va urmari evolutia celor mai tranzactionate actiuni din piata. Ramane de vazut in ce masura acesta se va diferentia de BET-XT, care in prezent reflecta evolutia preturilor celor mai lichide 25 de actiuni de pe Bursa si care indeplineste o functie foarte similara indicelui BET-BK.

Indicele a fost gandit si pregatit inca de anul trecut, in timpul mandatului lui Valentin Ionescu. Propunerea initiala pentru lansarea unui indice care sa urmareasca evolutia celor mai tranzactionate actiuni a venit din zona fondurilor de investitii. La momentul propunerii lui, Stere Farmache, fostul presedinte al BVB, era si presedinte al Comitetului indicilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum explica britanicii de la FTSE promovarea istorica a Romaniei