Cei doi frati au inceput frauda in 2007, cand aveau doar 16 ani, iar de la acea data au incasat cel putin 1,2 milioane de dolari. Acestia au convins fiecare investitor sa plateasca 47 de dolari pentru recomandarile de actiuni date de catre calculator.

Oficialii Securities Exchange Commission (SEC), autoritatea care supravegheaza tranzactiile de pe bursele din Statele Unite, ii acuza pe gemenii britanici si de faptul ca au desfasurat in paralel o alta inselatorie oferindu-si serviciile de promovare a unor anumite actiuni. Cei doi adolescenti, in prezent in varsta de 20 de ani, sustineau ca pot sa propulseze cotatia unei anumite actiuni prin intermediul unor recomandari din newsletterele pe care le trimiteau investitorilor.

SEC spune ca fratii Hunter au incasat inca 1,9 milioane de dolari de la companii care se ocupa cu promovarea unor anumite actiuni.
In SUA se intalnesc tot mai des inselatorii prin care anumite firme si case de brokeraj incearca sa vanda investitorilor actiuni foarte slabe de care anumite grupuri sunt interesate sa scape. Pentru a-si convinge clientii, respectivele firme se bazeaza adesea pe recomandarile date de un presupus „software minune”.

Sursa imagine:
sxc.hu