Listarea Tarom, in linie dreapta? Prospectul preliminar a fost aprobat

Listarea Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane (TAROM) a intrat in linie dreapta, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul preliminar al ofertei publice de vanzare a 20% din actiunile companiei.

“CNVM a aprobat prospectul preliminat pentru oferta Tarom, acesta a fost trimis Ministerului Transporturilor si probabil in zilele urmatoare va fi dat publicitatii. Urmeaza destul de curand sa fie trimis si prospectul final, insa nu putem estima data exacta”, a declarat Marius Trif, directorul Carpatica Invest, una dintre cele doua societati de brokeraj care intermediaza listarea operatorului aerian.

Swiss Capital este cealalta firma de brokeraj aflata in consortiul care va intermedia IPO-ul Tarom.

Pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, IPO-ul Tarom este estimat a se derula in luna iunie.

Guvernul estimeaza ca va obtine minimum 20 milioane euro si maximum 60 milioane euro pentru pachetul de 20% din actiunile Tarom care va fi vandut pe Bursa, scenariul pe baza caruia a fost estimat in final si comisionul intermediarului indicand insa obtinerea a 40 milioane euro din aceasta tranzactie.

IPO-ul Tarom va fi si cel mai greu de vandut investitorilor, in conditiile in care compania s-a aflat in 2011 la al patrulea an consecutiv de pierderi, ce-i drept, in scadere.

Compania si-a redus anul trecut pierderile cu 24,16% fata de anul precedent, de la 332,5 milioane lei la 252,18 milioane lei, dar acestea sunt in continuare mai mari fata rezultatul negativ din 2009, de 234,7 milioane lei

Tarom se afla pe lista companiilor monitorizate prin acordul cu FMI, precum si pe lista primelor companii care vor avea manager privat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri