Prezent la evenimentul organizat cu ocazia acordului cadru semnat de Eurosistem si 9 tari europene, Draghi a subliniat ca proiectul Target2Securities este important pentru BCE si Eurosistem, intrucat permite eficientizarea si oferirea de servicii integrare, armonizarea platformelor post-trading, fiind essential si pentriu procvesul de integrare a pietelor financiare.

“Target2Securities va face din Europa o loc mai sigur pentru investitii, cu piete mai sigure, mai eficiente si cu o transparent post-trading imbunatatita. Investitorii vor beneficia de costuri mai bune si tranzactii mai eficiente, fara granite. Este un proiect important pentru Europa, va fi o contributie uriasa petru piete. In aceste vremuri grele, de criza, trebuie sa ne amintim importanta cooperarii si a coordonarii”, a mai spus Draghi.

La evenimentul organizat de BCE la Frankfurt, 9 tari din Europa au semnat acordul cadru pentru integrarea in sistemul Target 2 Securities, Romania fiind singura tara din Europa Centrala si de Est, prezenta in primul val.

Citeste si:

Presedintele BCE a mentionat ca semnarea acordurilor de astazi marcheaza startul unei noi faze a proiectului, care este estimate a devein functional in anul 2015.

Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central, a semnat acordul cadru cu Mario Draghi, intrucat Romania este tara non-euro si, implicit, guvernatorul BNR nu face parte din Eurosistem.