Dupa o Adunare Generala a Actionarilor de peste 33 de ore, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia a fost schimbat. Noul Consiliu este format din 11 reprezentanti alesi de un grup de actionari auto-intitulati "revolutionari", sustinuti de omul de afaceri Gheorghe Iaciu.

Primele efecte ale schimbarii de Consiliu a fost vizibila in evolutia SIF-urilor in sedinta de ieri. Pe fondul asteptarilor de schimbari ale managementului dar si a optimismului adus de aceasta miscare, investitorii au devenit tot mai activi pe cumparare, in special in a doua parte a sedintei. Astfel, actiunile celor 4 SIF tranzactionate ieri (SIF Muntenia a fost suspendata de la tranzactionare) au crescut cu pana la 5,9%.

Semnal pozitiv, era de normalitate

Practic, pentru prima data in istoria SIF-urilor are loc o schimbare radicala a conducerii, fiind o consecinta a ridicarii pragului la 5%, la finalul anului trecut. „Revolutia” deschide calea unor miscari similare si in conducerilor celorlalte societati de investitii financiare, mai ales ca anul viitor expira multe dintre mandate.

Brokerii consultati de wall-street.ro spun ca semnalul este unul pozitiv si spera ca noua era in care SIF 4 a intrat sa aduca efecte palpabile si masurabile, cat mai repede.