"Acest rezultat a fost determinat, in principal, de diminuarea cantitatii de energie electrica consumata in SEN (sistemul energetic national, n.r), ceea ce a condus la diminuarea tuturor categoriilor de venituri care se determina in functie de aceasta (serviciul de transport, serviciile de sistem, administrare piata angro), de cresterea obligatiilor de plata din tariful de transport, a obligatiilor de plata din tariful serviciilor de sistem functionale; cresterea cheltuielilor materiale (cheltuielile cu amortizarea, cheltuielile cu mentenanta, alte servicii executate de terti) si a cheltuielilor cu personalul (plata sumei aferente participarii salariatilor la profit)", se arata in raportul semestrial al companiei, conform Mediafax.

In primele sase luni din 2011, Transeletrica a avut un profit de 178,63 milioane lei.

Veniturile totale au crescut in primul semestru cu 3,2%, la 1,48 miliarde lei, insa cheltuielile totale s-au majorat cu 18,8%, la 1,45 miliarde lei.

Din activitatea financiara, compania a inregistrat pierderi de 37 milioane lei, dupa ce in perioada corespondenta din 2011 a raportat un profit de 17,77 milioane lei.

Afacerile Transeletrica au cerscut cu 9,7%, la 1,44 miliarde lei. In primele sase luni din anul precedent, cifra de afaceri a fost de 1,34 miliarde lei.

Datoriile cu scadenta de pana la un an s-au redus cu 52%, la 666,81 milioane lei, de la 1,39 miliarde de lei la finalul anului trecut.