Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) se asteapta sa primeasca astazi cel putin trei oferte pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) si nu exclude o participare a unei mari companii din Rusia.

"Nu exclud, ba chiar imi doresc sa avem o oferta de la o mare companie rusa, direct sau prin afiliati", a declarat seful OPSPI, Remus Vulpescu, prezent la adunarea creditorilor Hidroelectrica, citat de Mediafax.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor de cumparare a Oltchim este luni, 17 septembrie. Ofertele cu pretul propus vor fi deschise marti, 18 septembrie, iar in aceeasi zi va urma licitatia cu strigare.

Pana in prezent caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumparat de 13 investitori.

In urma cu doua saptamani Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri