Societatile Chimcomplex si Aisa Invest, parte din grupul Servicii Comerciale Romane (SCR), si-au retras ofertele depuse in vederea achizitionarii combinatului Oltchim, insa vor reveni cu o noua oferta in cursul zilei de joi.
“Amanarea privatizarii OLTCHIM SA cu trei zile a dus la schimbarea strategiei de ofertare iar astazi, 20.09.2012, ne vom reinscrie la licitatie cu o singura oferta imbunatatita, cu care ne dorim sa castigam”, au declarat oficialii SCR, intr-un comunicat de presa.

Grupul SCR este controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.

Decizia de retragere a ofertelor Chimcomplex si de imbunatatire a celor depuse de AISA INVEST a venit si pe fondul declaratiilor Premierului Romaniei care este dezinformat cu privire la capacitatea investitionala a ofertantului Chimcomplex”, se mentioneaza in raportul SCR.

Oficialii companiei mai spun ca in caietul de sarcini nu a existat niciun criteriu de precalificare, iar daca ar fi existat, competitorii de tip “exotici” nu ar mai fi avut posibilitatea de a se inscrie. Afirmatia este o trimitere la oferta facuta de catre presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, si caracterizata de premierul Victor Ponta ca fiind „exotica”.

“Noi suntem intru totul de acord ca ofertantii sa arate public, atat intentiile privind dezvoltarea si investitiile in Combinatul OLTCHIM, cat si resursele financiare detinute, dar nu suntem de acord cu schimbarea regulilor in timpul privatizarii. Grupul SCR este sprijinit in acest proiect de alte trei Grupuri Industriale cu capital integral romanesc, fiind o forta cu mult peste PCC, cat si peste mult asteptatul ofertant din Rusia care de fapt este doar un alt grup de interese din Romania”.

Acestia subliniaza ca oferta SCR reprezinta cea mai buna varianta pentru privatizarea Oltchim, realizandu-se astfel un proiect integral cu capital romanesc, in comparatie cu “celelalte bresle unde fabricile sunt vandute la straini si in care, tot la fel, firma mai mica a cumparat firma mai mare (OTE Grecia a cumparat Romtelecom; OMV a cumparat Petrom; Erste a cumparat BCR, etc.)”.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri