Actionarii Conpet au decis sa transfere compania la cota BVB

Actionarii companiei Conpet (COTE), operatorul sistemului national de transport al produselor petroliere, au decis in AGA transferul titlurilor de pe piata Rasdaq la una dintre categoriile BVB, dupa ce in iunie aceeasi propunere, venita din partea Fondului Proprietatea (FP), a fost respinsa, informeaza Mediafax.

Hotararea a fost adoptata joi de actionari care controleaza 89,7% din actiuni. La sedinta au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Conpet, Fondul Proprietatea, Intercapital Invest, SSIF Broker, iar SIF Moldova si-a exercitat votul prin corespondenta.

Potrivit celor mai recente raportari, Ministerul Economiei controleaza 58,71% din titlurile Conpet, iar Fondul Proprietatea are 29,7% din actiuni.

Conpet a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 162,4 milioane lei (37 milioane euro), in scadere cu 4%, si a raportat un profit net de 20,5 milioane lei (4,6 milioane euro), mai mic cu 12%. In prima jumatate a anului trecut, compania de stat a consemnat o cifra de afaceri de 169,5 milioane lei si un castig de 23,4 milioane lei.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Conpet a fost realizata vineri la pretul de 35,7 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 309 milioane lei (68 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri