Fostul sef OPSPI Remus Vulpescu a declarat, joi, ca s-a trecut de etapa comentariilor publice "asupra minusculei personalitati" a lui Dan Diaconescu si este momentul ca autoritatile sa stabileasca tot ce trebuie legat de privatizarea Oltchim, precizand ca nu considera ca a fost gasit tap ispasitor, scrie Mediafax.
Remus Vulpescu a participat la Curtea de Apel Bucuresti la recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind impotriva hotararii de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti in data de 20 iunie.

La iesirea din sala de judecata, intrebat in legatura cu esecul privatizarii Oltchim, fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie (OPSPI) Remus Vulpescu a aratat ca nu se considera tapul ispasitor al nefinalizarii procedurii de privatizare.

"Nu consider ca am fost gasit tapul ispasitor. Sunt lucruri ce mi le reprosez, in primul rand insuccesul licitatiei, fara ca in spatele acestei licitatii sa fi fost ceva ilegal sau incorect. Nu sunt de acord ca am tinut isonul domnului Diaconescu, si, da, nu pot sa ma declar satisfacut profesional de rezultatul acestei licitatii", a declarat Vulpescu.

Intrebat in legatura cu acuzatiile formulare de Dan Diaconescu impotriva sa si a altor factori implicati in procedura de privatizare, Vulpescu a aratat ca nu doreste sa comenteze "minuscula personalitate" a lui Diaconescu, cerand ca institutiile statului abilitate sa demareze proceduri legale de verificare privind nefinalizarea procedurii de privatizare.

"Cred ca am trecut de etapa comentariilor publice asupra minusculei personalitati al lui Diaconescu si cred ca este momentul sa lasam autoritatile statului, prin proceduri legale, sa stabileasca tot ceea ce este de stabilit", a spus Vulpescu.

Intrebat daca ar fi procedat la fel in cazul in care i s-ar fi dat o a doua sansa privind privatizarea Oltchim, Remus Vulpescu a spus ca nu se poate referi la viitor.

In ce priveste demisia sa de la OPSPI, Vulpescu a aratat ca asa a considerat el ca este corect sa procedeze.
Remus Vulpescu a demisionat miercuri de la conducerea OPSPI, exprimandu-si public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a Oltchim.

Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost incheiat intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Premierul Victor Ponta declara luni, dupa anuntul ca nu se va incheia contractul cu Diaconescu, ca Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizari la OPSPI, aratand ca ii reproseaza acestuia faptul ca s-a lasat atras in farsa si circul organizate de Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim.

OPSPI a sesizat, miercuri, Parchetul instantei supreme in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare a statului roman si a opiniei publice in ce priveste detinerea sumei de circa 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman.

Dan Diaconescu declara, luni, la iesirea din sediul Ministerului Economiei, ca va contesta in instanta decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim si ca va face plangeri penale impotriva premierului Victor Ponta si a lui Remus Vulpescu, acuzandu-i ca au facut o "escrocherie".

Pe langa Diaconescu, au mai depus oferte pentru cumpararea actiunilor Oltchim compania PCC, inregistrata in Germania, actionar minoritar la Oltchim, si firmele Aisa Invest si Chimcomplex, ambele controlate de omul de afaceri Stefan Vuza.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri