Nemtii de la PCC, Aisa Invest si Chimcomplex, companii controlate de omul de afaceri Stefan Vuza, si Dan Diaconescu, presedintele presedintele PP-DD, au depus oferte pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim (OLT). Grupul rus sprijinit de Gazprom si asteptat de seful Oficiului Privatizarilor (OPSI), Remus Vulpescu (foto), nu a mai depus documentele pentru participare.
Cele trei oferte sunt practic aceleasi care au fost depuse si luni, cand oficialii statului au luat decizia sa amane oferta avand in vedere cererea companiilor rusesti de a prelungi termenul pentru a realiza o analiza a impactului litigiilor aparute in ultimele zile privind combinatul chimic.

Oferta lui Dan Diaconescu a fost depusa joi, la ora 12:10, cu zece minute intarziere fata de termenul limita, astfel ca aceasta ar putea sa nu fie luata in calcul de catre oficialii OPSPI. Totusi, Vulpescu a declarat ca va propune Comisiei sa ia in considerare si aceasta oferta.

In aceste conditii, cel mai probabil la licitatia cu strigare programata sa se desfasoare vineri vor participa PCC, grupul format din Aisa Invest si Chimcomplex, precum si Dan Diaconescu sustinut si de un presupus investitor strain de calibru.

Reprezentantii OPSPI au deschis documentele de participare depuse de cele cele trei grupuri, urmand sa decida in cursul zilei de joi daca acestea indeplinesc conditiile legale pentru participarea la privatizare.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca nu exclude varianta ca procedura de privatizare a Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) sa nu fie finalizata si a aratat ca in functie de rezultatul de vineri se va sti daca Oltchim va fi preluata de un nou actionar sau va intra in administrare speciala.

Intrebat daca vineri va putea fi vandut combinatul Oltchim, Ponta a spus ca nu exclude nicio varianta.

"Nu stiu sa va raspund la intrebare, pentru ca e o procedura in curs. Imi doresc, dar nu exclud nici varianta sa nu fie finalizata procedura. Ne pregatim pentru ambele variante. (...) In functie de rezultatul de maine putem, dupa aceea, sa stim daca trecem la procedura de preluare practic de catre noul actionar sau daca trecem la o alta procedura de administrare speciala", a spus Ponta.

Intrebat daca il va primi in audienta pe Dan Diaconescu, asa cum a solicitat acesta, premierul a raspuns ca va face acest lucru "cu prima ocazie", insa in prezent nu poate interveni in procedura legala de privatizare a Oltchim.

"Cu prima ocazie. Acum e o procedura legala si eu nu am dreptul sa intervin in acea procedura legala. Este o comisie condusa de cei de la OPSPI, pana nu se finalizeaza aceasta procedura nu pot sa discut mai mult decat atat", a spus Ponta.

El a anuntat marti ca daca nicio oferta pentru Oltchim nu va fi satisfacatoare va fi instituita administrarea speciala, dar numai ca o solutie pe termen scurt, solutia pe termen lung fiind cooptarea unui investitor puternic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri