White Tiger este o firma de investitii fondata in 2001, cu birouri la New York, Londra, San Marino si Hong Kong, dar care detine mai multe subsidiare in Marea Britanie, SUA si in alte tari, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a companiei, scrie News.ro.

"A noua oferta a fost depusa dupa termenul limita, de catre White Tiger, un fond american. Orice este posibil, daca va fi o oferta mare", a precizat o sursa avizata.Joi seara, surse aproapiate procesului de privatizare au declarat ca opt oferte au fost depuse pana joi, 6 iulie, ora 18.00, termenul limita pentru depunerea de oferte angajante, insa nicio oferta nu a fost depusa din partea grupului germano-polonez PCC, actionar minoritar al combinatului.

Cele opt oferte depuse pana la termenul limita au venit de la Chimcomplex Borzesti (controlat de omul de afaceri Stefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical (SUA), GFR Group (Gruia Stoica, care a facut o oferta pentru vagoanele detinute de Oltchim), Aiotech, Dynamic SG Galati (care a mai cumparat active de la Oltchim in 2013) si BNS Group.Unele oferte sunt pentru mai multe pachete de active, in timp ce altele sunt pentru active separate, au precizat sursele.

Vineri, Oltchim a transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB) un un anunt in care a precizat ca noua investitori au depus oferte pentru activele combinatului, fara a da alte detalii. Combinatul chimic Chimcomplex Borzesti a anuntat joi dimineata ca a depus, in ultima zi in care se pot depune oferte, oferta pentru preluarea activelor Oltchim din Ramnicu Valcea, sustinand ca vizeaza crearea unui gigant romanesc in industria chimica.