Compania Transelectrica (TEL), controlata de Ministerul Economiei, are un nou director general, Andrei Gabriel Benghea-Malaies, si un nou presedinte CA, Gabriel Gheorghe, informeaza Mediafax.

Consiliul de Administratie al companiei a fost convocat, miercuri, la propunerea reprezentantilor ministerului, pentru schimbarea directorului general si a presedintelului CA.

Malaies l-a inlocuit in functia de director general pe Marius Ion Mateescu, iar conducerea CA a fost preluata de Gheorghe de la Mircea Ciopraga.

Noul director general este din iulie 2007 consultant de management strategic la Mckinsey&Company, Budapesta/Bucuresti, Stuttgart/Londra, fiind insarcinat cu proiecte in domeniul energiei, industriei, retail si FMCG.

In trecut, el a mai fost director de cabinet la Ministerul Finantelor (iunie 2006-iulie 2007) si consilier al ministrului Finantelor (martie 2005 - iunie 2006), dar si membru in CA si AGA la companiile CFR, Loteria Nationala, Impremeria Nationala si Romaniafilm.

La randul sau, noul presedinte CA a ocupat diverse functii la Garda Financiara si ANAF, unde a fost inspector, sef serviciu si comisar, potrivit datelor din CV-urile postate pe site-ul Transelectrica.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa schimbe directorii unor companii de stat cu manageri profesionisti, prin procese de selectie bazate pe competenta.

Termenele initiale pentru selectarea noilor conduceri la mai multe companii de stat au fost stabilite pentru inceputul acestui an, dar au fost decalate aproape lunar.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, afirma, la inceputul lunii iulie, ca procedurile de numire a noilor conduceri la companiile Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica si Transelectrica vor fi incheiate pana cel tarziu la 25 iulie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fostul director al Orange, condamnat la inchisoare