Dragos George Bilteanu, in prezent vicepresedinte CA la SIF Banat-Crisana (SIF1), va prelua de la 1 decembrie conducerea societatii de investitii financiare de la actualul presedinte CA si director general al SIF, Ioan Cuzman, informeaza Mediafax.

"A fost o sedinta a Consiliului de Administratie azi, iar actele sunt facute cu data de 1 decembrie. Atunci eu ma retrag, iar functia (presedinte CA - director general - n.r.) va fi preluata de domnul Bilteanu. Cel putin asa stau lucrurile acum. Din punctul meu de vedere, nu cred ca vor fi schimbari pana atunci", a declarat, Cuzman.

Cuzman a anuntat, joi seara, ca se retrage de la conducerea societatii de investitii financiare dupa 18 ani. Anuntul a fost facut in cadrul unei receptii prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la infiintarea SIF Banat-Crisana.

"Nu sunt motive obscure sau care sa faca deliciul presei (cu privire la retragerea sa - n.r.). Asa se intampla uneori, oamenii mai vin si pleaca. Din prima zi cand am intrat in institutie m-am gandit ca vine si o zi cand trebuie sa plec", a spus vineri Cuzman.

El are 68 de ani, iar activitatea la SIF Banat-Crisana a inceput in 1994, cand a preluat functia de presedinte - director general al Fondului Proprietatii Private Banat-Crisana, precursorul SIF Banat-Crisana. Ulterior, in 1997, cand Fondul Proprietatii Private Banat-Crisana a devenit SIF Banat-Crisana, Cuzman a ramas la conducerea societatii de investitii financiare.

Cuzman mai este membru in consiliile de administratie la BRD (BRD), Biofarm (BIO) si Vrancart Adjud (VNC).

El este doctor in economie si profesor universitar la Universitatea de Vest, unde preda din 1992, cand a intrat ca lector universitar.

Profilul lui Bilteanu

Viitorul sef al SIF Banat-Crisana, Dragos George Bilteanu, are 35 de ani, si este membru in Consiliul de Administratie al societatii de investitii din ianuarie 2010. El a fost numit in CA odata cu presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila.

Dupa numai sapte luni, Ciorcila a demisionat din CA al SIF Banat-Crisana, alaturi de un fost vicepresedinte al bancii, Claudiu Silaghi.

Una dintre firmele conduse de Bilteanu, Romenergo, a cumparat in luna februarie a acestui an 4% din actiunile SIF Banat-Crisana de la Banca Transilvania si cinci subsidiare ale acesteia. Prin aceasta tranzactie, Romenergo a ajuns sa detina 5% din titlurile SIF.

Bilteanu are un master in administrarea afacerilor obtinut in 2005 la Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana, in parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA.

Investitorii de la bursa nu au reactionat vizibil la anuntul de joi seara al lui Cuzman, astfel ca actiunile societatii au urmat evolutia generala a pietei si au scazut cu 0,77%, la 1,161 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii este de 637,2 milioane lei (140 milioane euro).

La finele lunii septembrie, SIF Banat-Crisana avea un activ net de 1,243 miliarde lei. Astfel, valoarea activului net este cu 4,1% sub nivelul de la finele anului trecut, de 1,297 miliarde lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Ursache: Ancheta de la SIF1 a pornit de la sesizarile din 2012 si 2013
Setari Cookie-uri