Presedintele Traian Basescu a afirmat, joi, in intrevederea cu oficialii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, ca urmatoarele privatizari ale unor companii de stat trebuie pregatite mai bine "pentru a nu decredibiliza" tot procesul de privatizare din Romania.
Seful statului a admis ca responsabilitatea pentru esecurile privatizarilor Petrom, Cuprumin sau Oltchim din ultimii doi ani apartine si partii romane, insa trebuie tinut cont si de realitatile de pe piata actuala, scrie Mediafax.

"Voi face si o remarca cu privire la reformele structurale. Sunt de acord ca nu am avut succes cu Petrom, cu Cuprumin si Oltchim. In afara de responsabilitatea de partea noastra, o alta parte importanta a nereusitei a fost determinata si de realitatile de pe piata", a apreciat presedintele Traian Basescu.

Seful delegatiei FMI, Erik de Vrijer, a apreciat in intrevedere ca pentru Romania se prognozeaza si anul viitor "o crestere economica modesta", avand in vedere dificultatile in absorbtia fondurilor europene care ar fi putut finanta investitiile, insa cresterea economica va fi franata si de "amanarile din reformele structurale".

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au convenit sa amane privatizarea CFR Marfa si listarea unor actiuni Transgaz (TGN), apreciind ca momentul actual nu este prielnic pentru astfel de operatiuni, si sa astepte numirea managerilor privati care sa creasca valoarea celor doua companii. Subiectul a fost discutat de cei doi oficiali in intalnirea avuta, miercuri, la Palatul Cotroceni, in contextul negocierilor cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), au declarat agentiei Mediafax surse participante.

"Presedintele si premierul au fost de acord sa amane privatizarea CFR Marfa si listarea Transgaz, cu argumentul ca acum nu este momentul prielnic. Cei doi au agreat ca este nevoie ca mai intai sa fie introdus managament privat care sa creasca valoarea celor doua companii si abia apoi sa fie incheiate procedurile de vanzare de actiuni", au aratat sursele citate.

Statul s-a angajat fata de Fondul Monegar International sa vanda pe bursa participatii la unele companii, printre care si un pachet de 15% din actiunile Transgaz. Operatiunea era programata initial pentru sfarsitul lui iunie, dar a fost amanata din motive tehnice.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri