Petrom, cea mai mare companie din Romania, a anuntat numirea lui Andreas Peter Matje (48 de ani) in functia de membru al directoratului si director financiar al Petrom, dupa ce Daniel Turnheim a renuntat la mandatul de membru in cadrul directoratului.
Matje isi va prelua noile functii incepand cu data de 1 ianuarie 2013, isi isi va mentine pozitia in directorat pana la 17 aprilie 2015, data la care expira mandatul lui Turnheim. De cealalta parte, Daniel Turnheim va continua ca Senior Vice President Corporate Finance in cadrul OMV Aktiengesellschaft.

Andreas Peter Matje a studiat Administrarea Afacerilor la Universitatea din Viena, specializarea management si marketing industrial. Ulterior a urmat un program de doctorat si diverse programe de management, incluzand un Global Executive MBA in cadrul Scolii de Afaceri Rotman a Universitatii din Toronto.

Intre anii 1995 si 1999 a detinut functia de division controller upstream in cadrul OMV Aktiengesellschaft. Dupa mai multi ani petrecuti pe pozitii manageriale la Polyfelt GmbH (pana in 2005 subsidiara a OMV Aktiengesellschaft, ulterior denumita TenCate Geosynthetics Austria), Matje s-a realaturat companiei OMV Aktiengesellschaft in 2009, ca Senior Vice President Controlling.

Petrom este listata pe Bursa de Valori Bucuresti, actiunile companiei petroliere debutand in sedinta de miercuri in stagnare, la pretul de 0,395 lei/unitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri