Firma Euro Insol ramane administratorul judiciar al producatorului de utilaje petroliere Uztel Ploiesti (UZT), dupa ce instanta a respins marti o contestatie a actionarilor Uztel prin care acestia cereau numirea altui administrator.

"Curtea de Apel Craiova a respins recursul formulat de PFA Dan Radulescu si Asociatia Actionarilor Uztel prin care s-a solicitat preluarea dreptului de administrare al societatii de administratorul special PFA Dan Radulescu de la consortiul de administratori judiciari. Decizia Curtii de Apel Craiova vine dupa ce si Tribunalul Dolj, in 11 decembrie, a respins contestatia formulata de aceleasi persoane impotriva masurilor administratorilor judiciari privind reorganizarea companiei", se arata intr-un comunicat al Euro Insol.

Uztel este cel mai vechi producator de echipament si utilaj petrolier din Europa, fondat in 1904 de Standard Oil SUA, fiind unul dintre principalii furnizori de echipament petrolier pentru OMV Petrom, ABB Franta, Deep Drill Olanda, Wood Group Venezuela, PT Inti Fajar Indonezia, Turkmenneft Turkmenistan.

Principalii actionari ai Uztel sunt Asociatia Uztel (83,8%) si Array Holding SUA (5,03%).

Uztel a intrat in insolventa in septembrie 2010, la cererea actionarilor. Compania se afla in administrarea judiciara a firmelor Euroinsol Consulting si Euro Insol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contractul cu Bechtel risca sa bage CNAIR in insolventa