Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare actionar al SIF Muntenia (SIF4) si proprietarul complexului comercial Doraly din Afumati, a vandut 0,1% din actiunile societatii de investitii financiare, pentru aproape 700.000 de lei (160.000 de euro), scrie Mediafax.
Pachetul de actiuni a fost vandut prin intermediul casei de brokeraj Swiss Capital, potrivit unei raportari transmise, luni, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Titlurile au fost vandute la pretul de 0,8696 lei/actiune, cu aproape 0,8% peste ultima cotatie de miercuri.

Iaciu este cel mai mare actionar al SIF Muntenia si anterior tranzactiei de joi el detinea actiuni reprezentand 5% din capitalul social al SIF Muntenia, maximul permis de legislatia pietei de capital in cazul SIF-urilor.

Raportat la cel mai recent pret de la bursa al actiunilor SIF Muntenia, de 0,884 lei/titlu, pachetul de actiuni pe care il mai detine Iaciu este evaluat la 33,6 milioane lei (7,6 milioane euro).

In jurul lui Iaciu s-au grupat anul trecut mai multi actionari SIF Muntenia care au reusit in luna iulie sa schimbe componenta Consiliului Reprezentantilor Actionarilor, punandu-si reprezentantii lor, intr-o AGA maraton de peste 32 de ore. Grupul actionarilor respectivi detinea atunci aproape 16,9% din actiunile SIF Muntenia.

Dupa schimbarea Consiliului, atat noii membri, cat si Iaciu au solicitat convocarea AGA pentru revocarea administratorului SIF, Muntenia Invest. AGA nu a fost convocata, fiind invocate diverse motive, iar in luna octombrie, un grup de mici actionari ai SIF Muntenia au obtinut in instanta suspendarea deciziilor AGA pentru revocarea vechiului Consiliu si alegerea noilor reprezentanti.

Administratorul SIF Muntenia a interpretat ca aceasta decizie repune in functie vechiul Consiliu.

Omul de afaceri Adrian Andrici, care face si el parte din grupul actionarilor revolutionari, a cumparat in acest an 0,37% din actiunile SIF Muntenia, pentru aproape 2,4 milioane lei (peste 560.000 de euro). Actiunile SIF Muntenia au crescut cu aproape 15% in acest an, astfel ca luni capitalizarea a urcat la 713,4 milioane de lei (aproape 163 milioane de euro).

SIF Muntenia avea la finele lunii noiembrie un activ net de 1,057 miliarde lei, cu 14,56% sub nivelul de la sfarsitul anului 2011, de 1,237 miliarde lei. Societatea a inregistrat in primele 11 luni un profit de aproape 94 milioane lei (21 milioane euro), castig sustinut in principal de vanzarea ultimelor actiunilor BCR catre Erste, pentru care a primit anul trecut 53,5 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri