Oferta vizeaza un pachet reprezentand aproape 61,7% din actiunile Impact, celelalte titluri fiind deja in portofoliul lui Iaciu.

Omul de afaceri a ridicat pretul din oferta de preluare dupa ce in primele doua zile ale ofertei a cumparat la bursa 0,25% din actiunile Impact la preturi peste cel propus initial in operatiune, de 0,16 lei/titlu. El a cumparat actiuni Impact la 0,1735 lei/actiune si, respectiv, de 0,1799 lei/actiune.

Potrivit reglementarilor pietei de capital, investitorii care lanseaza o oferta de preluare si pe parcursul derularii operatiunii cumpara direct din piata actiuni la un pret mai mare decat cel din oferta trebuie sa ridice si pretul din oferta la un nivel cel putin egal celui la care au achizitionat titlurile la bursa.

Oferta de preluare lansata de Iaciu a inceput pe 26 septembrie si se va incheia pe 16 octombrie, fiind intermediata de casa de brokeraj Swiss Capital.

Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie, cand participatiile detinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, si Carmen Sandulescu au fost vandute prin executare silita pentru un credit nerambursat.

Atunci, el a platit 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru 23,22% din actiunile Impact, iar ulterior si-a majorat participatia, cumparand inclusiv pachetele detinute de un fond adminstrat de Franklin Templeton (6,15%) si de trei fonduri de pensii administrate de ING (8,1%).

Citeste si:

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly si cel mai mare actionar al SIF Muntenia (SIF4).

In actionariatul Impact se regaseste si omul de afaceri Adrian Andrici (13,8%) si compania de administrare a investitiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Pe fondul schimbarilor din actionariat, actiunile Impact au crescut puternic in acest an, dublandu-si pretul, de la 0,115 lei la finele anului trecut la un varf de 0,231 lei, in timpul sedintei de luni.

Raportat la noul pret propus de Iaciu in oferta de preluare, de 0,22 lei/actiune, compania este evaluata la 43,5 milioane lei (9,8 milioane euro).

Calculata la ultimul pret de la bursa, de 0,205 lei/titlu, capitalizarea bursiera a companiei este 40,5 milioane lei (9,1 milioane euro).